Прийом дітей до закладу освіти відбувається відповідно до  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту», Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом 10 травня 2018 року № 367, наказу управління освіти міської ради міста Кропивницького від 21 квітня 2020 року №196/0 «Про електронну реєстрацію дітей до першого класу закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького» з метою забезпечення права дитини на здобуття повної загальної середньої освіти, спрощення процедури реєстрації до першого класу.

Порядок

реєстрації дітей до першого класу закладів загальної середньої освіти

 міста Кропивницького

  1. Загальні положення

            1.1. Порядок розроблено згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту», Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом від 10 травня              2018 року № 367 та визначає алгоритм електронної реєстрації до першого класу закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького (далі Порядок).

            1.2. Порядок є обов’язковим для всіх закладів загальної середньої освіти,   які перебувають у комунальній власності міста Кропивницького.

            1.3. Дія Порядку не поширюється на заклади, які перебувають у відомчій чи приватній власності.

       1.6. Прийом дітей до першого класу закладу загальної середньої освіти  здійснюється на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, інших визначених законодавством документів, після електронної реєстрації.

       1.7. Дані у системі захищені. Дані усіх дітей можуть переглядати лише адміністратори школи. Інші батьки або сторонні особи доступу до перегляду даних Вашої дитини не мають.

ІІ. Алгоритм дій для батьків майбутніх першокласників при здійсненні реєстрації:

2.1. Для реєстрації за територією обслуговування необхідно:

2.1.1. У разі, якщо батьки, чи особи, які їх замінюють хочуть дізнатися, за яким закладом освіти закріплено адресу фактичного проживання дитини, виконуємо наступні дії:

Крок 1.Натисніть на посилання: krop.osvita-mrk.gov.ua.

Крок 2.   Введіть фактичну адресу проживання дитини у відповідні віконця.

Крок 3. Натисніть «Пошук».

Крок 4. На екрані з’явиться сторінка сайту закладу, за територією. обслуговування якого закріплено введену адресу.

Крок 5. При натисканні на назву закладу з’явиться електронний бланк заяви для вступу до 1- го класу.

Крок 6. Заповніть заяву.

Крок 7. Натисніть «Зареєструвати».

2.1.2. У разі, якщо батьки, чи особи, які їх замінюють визначилися із закладом освіти, переходимо за посиланням krop.osvita-mrk.gov.ua, обираємо заклад загальної середньої освіти та заповнюємо запропоновану форму.

2.2. При наявності підстав для  першочергового  зарахування у школу (діти, місце проживання яких закріплене за територією обслуговування; діти, які є братами та/або сестрами учнів цього закладу; діти працівників цього закладу освіти; діти, які є випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (за наявності))  переходимо  за посиланням krop.osvita-mrk.gov.ua, обираємо заклад загальної середньої освіти та заповнюємо запропоновану форму.

2.3. Вашу заяву буде прийнято адміністратором закладу, який зв’яжеться з Вами, повідомить про результати розгляду та надасть роз’яснення щодо форми подачі документів.

2.4. Переконливо просимо Вас вказувати достовірну інформацію. Якщо при влаштуванні дитини до школи інформація у заяві не буде відповідати оригіналу документів, то заява буде анульована.

2.5. Заяву в електронному вигляді можна подати лише до одного закладу освіти.

ІІІ. Алгоритм дій для адміністраторів закладів освіти:

3.1. Вам буде надіслано код доступу, за яким Ви зможете бачити заяви для вступу до 1-го класу  закладу загальної середньої освіти, адміністратором якого Ви є.

3.2. Заяви слід зареєструвати у встановленому порядку.

3.3. Надати заяви на розгляд директору закладу.

3.4. Про результати розгляду повідомити заявника.

3.5. У разі позитивного результату розгляду слід запропонувати батькам дитини надати визначені законодавством документи (під час карантину у електронній формі).

3.6.  При розгляді заяв просимо дотримуватись вимог чинного законодавства.

ІV. Контроль за організацією електронної реєстрації дітей до першого класу закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького

            4.1. Контроль за комплектацією перших класів на підставі даних електронної реєстрації покладається на керівника закладу загальної середньої освіти.

            4.2. Контроль за дотриманням Порядку реєстрації дітей до перших класів закладів загальної середньої  освіти міста здійснює управління освіти Міської ради міста Кропивницького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *