Форма організації харчування:

Монопрофільне — учні споживають комплекс страв відповідно до меню дня. 

Спосіб організації харчування залежить від того, чи є в закладі харчоблок, як він оснащений, чи є працівники, які готують їжу, і чи громада фінансово спроможна залучити підприємства, що постачають продукти або послуги з харчування.

Наш заклад організовує харчування сам. Страви готують штатні працівники. За оцінкою експертів швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» Decide, такий спосіб організації харчування найбільш поширений: близько 80 % громад організовують шкільне харчування саме із залученням штатних працівників шкільних їдалень. 

Цей спосіб доповнений продажем їжі та напоїв у буфеті.

Постачальником для школи може бути лише підприємець або компанія, що спеціалізується на виробництві і/або продажі продуктів чи послуг з харчування. Купувати їжу для шкільної їдальні, наприклад, на продовольчому ринку або з рук заборонено. Також не можна приносити їжу як спонсорську чи батьківську допомогу.

Щоб діти вчасно отримували якісне харчування:

  • визначено в закладі відповідального за харчування, яка здійснює координацію та контролює роботу працівників їдальні (харчоблоку) та медичного працівника закладу, зокрема з питань якості харчових продуктів, санітарно-гігієнічного стану їдальні (харчоблоку), буфету;
  • затверджено примірне чотиритижневе сезонне меню та щоденне меню-розклад; 
  • погоджено меню відповідальним спеціалістом управління освіти та територіальному підрозділі Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
  • організовано закупівлю продуктів та послуг;
  • організовано бракераж (якісне оцінювання продуктів), а також постійний внутрішній контроль якості;
  • складено переліки учнів, які отримують платне й безкоштовне харчування, а також тих, яким потрібне дієтичне харчування;
  • маємо в штаті працівників, які повноцінно забезпечать усі процеси організації харчування;
  • ведеться  вся необхідна документація.

З щоденним меню-розкладом можна ознайомитися на сторінках соціальних мереж наших корпоративних груп

Матеріально-технічне забезпечення та потужності.

(інформація розділу оновлюється)


Документація та нормативна база

Уряд затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти (постанова КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»).

Такі зміни прийняті, з метою: врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.